Üzleti feltételek

AR-STAL Kft.
székhelye 2. května 1550, 761 61 Napajedla, Cseh Köztársaság
adószám: CZ255 534 70
bejegyezve a Brünni Kerületi Bíróságon, C rész, 32819-es bejegyzés
a www.e-gyermekcipok.hu internetes címen található webshopon keresztül történő értékesítésre

 

 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

1.1. Ezen üzleti feltételek (tovább mint „üzleti feltételek”) az AR-STAL Kft. üzleti cég, székhelye 2. května 1550, 761 61 Napajedla, Cseh Köztársaság, adószám: 255 534 70, bejegyezve a Brünni Kerületi Bíróságon, C rész, 32819-es bejegyzés (tovább mint „eladó”) a Cseh Köztársaság Polgári Törvénykönyvének (tovább mint „PT” 1751.§-nak 1. bekezdése alapján meghatározzák a szerződéses felek jogait és kötelezettségeit, ami az adásvételi szerződésből (tovább mint „adásvételi szerződés”) ered, ami az eladó és a más természetes személy (tovább mint „vásárló”) között köttetik az eladó webshopjában. Az online üzletet az eladó üzemelteti a www.e-gyermekcipok.hu internetes címen (tovább mint „honlap”) a weboldal felületén keresztül (tovább mint „az üzlet webfelülete”).

1.2. Az üzleti feltételek nem vonatkoznak azokra az esetekre, amikor a személy, aki az eladótól vásárolni szeretne jogi személy vagy olyan személy, aki a termék rendelésekor a vállalkozását vagy független szakmáját képviseli.

1.3. Az üzleti feltételektől eltérő feltételeket az adásvételi szerződésben lehet tárgyalni. Az adásvételi szerződésbe foglalt eltérő feltételek előnyt élveznek az üzleti feltételekkel szemben.

1.4. Az üzleti feltételek az adásvételi szerződés szerves részét képezik. Az adásvételi szerződés és az üzleti feltételek magyar nyelven vannak kiállítva. Az adásvételi szerződést magyar nyelven lehet megkötni. Az eladó az üzleti feltételeket módosíthatja és kiegészítheti. Ezekkel a feltételekkel nincsenek korlátozva az előző üzleti feltételekbe foglalt jogok és kötelezettségek.

 1. FELHASZNÁLÓI FIÓK

2.1. A vásárló a honlapra való regisztráció után beléphet a felhasználói fiókjába. A felhasználói fiókon keresztül tud a vásárló árut rendelni (tovább mint „felhasználói fiók”). Ha az üzlet webfelülete megengedi, akkor a vevő regisztráció nélkül is rendelhet az üzlet webfelületéről.

2.2. Regisztrációkor és áru rendelésekor a vásárló köteles minden adatot valósan és helyesen megadni. A felhasználói számlában feltüntetett adatokat a vásárló bármilyen változás esetén köteles frissíteni. A vásárló által megadott adatokat a regisztrációkor vagy a termék megrendelésekor az eladó helyesnek és valósnak tekint.

2.3. A felhasználói fiókhoz való hozzáférést felhasználói név és jelszó biztosítja. A vásárló köteles a felhasználói fiókjának eléréshez szükséges információkat bizalmasan kezelni.

2.4. A vásárló nem jogosult harmadik személyt felhatalmi a felhasználói fiók használatára.

2.5. Az eladó törölheti a felhasználói fiókot, leginkább abban az esetben, ha azt a vásárló több mint 2 éven át nem használja, vagy abban az esetben, ha a vásárló megszegi az adásvételi szerződésbe foglalt kötelezettségeit (beleértve az üzleti feltételeket is).

2.6. A vásárló tudomásul veszi, hogy a felhasználói fióknak nem kell folyamatosan elérhetőnek lennie, különös tekintettel az eladó hardver- és szoftvereszközének karbantartására, valamint a harmadik fél hardvereinek és szoftverének szükséges karbantartása.

 1. AZ ADÁSVÉLETI SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE

3.1. A termék mindennemű prezentációja az üzlet webfelületén tájékoztató jellegű és az eladó nem köteles erre az árura adásvételi szerződést kötni.

3.2. Az üzlet webfelülete az áruról információkat tartalmaz, beleértve az egyes termékek árát és a visszaküldéssel járó költségeket, mivel a terméket a természeténél fogva nem lehet szokványos postai úton visszaküldeni. A termékek ára tartalmazza az ÁFÁ-t és az összes illetéket. A termékek ára addig érvényes, amíg a webfelületen fel van tüntetve. Ez a határozat nem akadályozza meg, hogy az eladó egyéni feltételekkel kösse meg az adásvételi szerződést.

3.3. Az üzlet webfelületén továbbá megtalálhatók a csomagolással és a szállítással járó költségek. A csomagolással és a szállítással járó költségek, melyek az üzlet webfelületén fel vannak tüntetve kizárólag csak arra az esetre érvényes, ha a terméket Magyarország területén kézbesítik.

3.4. A termék megrendeléséhez a vásárló kitölti a megrendelőlapot, amit az üzlet webfelületén talál. A megrendelőlap leginkább a következő információkat tartalmazza:

3.4.1. rendelt áru (a vásárló a rendelt árut „beleteszi” az elektronikus bevásárlókosárba, ami az üzlet webfelületén található),

3.4.2. a termék vételárának kifizetési módja, a rendelt áru kézbesítésének módja és

3.4.3. tájékoztatás a termék kézbesítésével járó költségekről (tovább mint „rendelés”).

3.5. A rendelés elküldése előtt a vásárlónak lehetősége van ellenőrizni és módosítani a megadott adatokat, melyeket a rendelésben feltüntetett, abban az értelemben is, hogy a vásárló hibát állapíthat meg és kijavíthatja azt. A rendelést a vásárló az eladó számára a „Küldés” gomb megnyomásával küldi el. A rendelésben feltüntetett adatokat az eladó igaznak és valósnak tekinti. Az eladó, amint a rendelést megkapta, haladéktalanul elektronikus posta formájában visszaigazolja, méghozzá arra az e-mail címre, amit a vásárló a felhasználói fiókjában vagy a rendelésben megadott (tovább mint „a vásárló elektronikus címe”).

3.6. Az eladónak a rendelés jellegétől függően mindig jogában áll (a rendelt áru mennyisége, a vételi ár magassága, feltételezhető szállítási költségek) azt kérni a vásárlótól, hogy a rendelését utólag is igazolja (pl. írásban vagy telefonon).

3.7. Az eladó és a vásárló közti szerződéses viszony a rendelés visszaigazolásával jön létre, amikor azt az eladó elküldi a vásárló elektronikus címére.

3.8. A vásárló beleegyezik abba, hogy a szerződéskötéshez távközlési eszközök legyenek használva. Az adásvételi szerződéshez használt távközlési eszközökkel járó költségeket (internetkapcsolat, telefon) a vásárló állja, mivel ezek a költségek nem különböznek az alapdíjtól.

 1. A TERMÉK ÁRA ÉS A FIZETÉSI FELTÉTELEK

4.1. Az adásvételi szerződésben feltüntetett árat a termékért és a szállítással egybekötött költségeket a vásárló a következő módszerekkel térítheti meg:

-készpénzben utánvétellel a vásárló által a rendelésben megadott helyen;

-a GoPay rendszer által átutalással;

-bankkártyával;

4.2. A vételi árral együtt a vásárló köteles megtéríteni az eladónak a szerződésben feltüntetett csomagolási és szállítási díjat. Hacsak nincs másképp feltüntetve, a továbbiakban a vételár alatt a szállítási költségeket is érteni kell.

4.3. Az eladó a vásárlótól nem kér előleget vagy ehhez hasonló fizetést. Ettől nem változik az üzleti feltételek 4.6-os pontja a vételár kifizetésének kötelezettségéről előre.

4.4. Készpénzbeli vagy utánvételes fizetés esetén a vételár megtérítésének határideje a termék átvétele. Nem készpénzes fizetés esetén a vételár megtérítésének határideje 7 nap a szerződés megkötésétől.

4.5. Banki átutalás esetén a vásárló köteles feltüntetni az átutalás egyedi azonosítóját. Nem készpénzes fizetés esetén a vevőnek a vételár megfizetésére vonatkozó kötelezettsége akkor teljesül, ha a vonatkozó összeget jóváírják az eladó számláján.

4.6. Az eladónak jogában áll, különösen abban az esetben, ha vásárló nem igazolja vissza a rendelését (3.6-os pont), a vásárlótól követelni az egész vételár kifizetését még a termék elküldése előtt.

4.7. Az esetleges, az eladó által kínált árkedvezményeket nem lehet kombinálni.

4.8. Ha a kereskedelemben szokásos, vagy általánosan kötelező jogszabályok írjákelő, az eladó a vevő részére a vételi szerződés alapján teljesített kifizetések vonatkozásában okmányt - ÁFÁ-s számlát állít ki. Az eladó ÁFA fizető. Az ÁFÁ-s számlát az eladó a vásárlónak papíralapúan állítja ki és a kézbesített termékhez van téve.

4.9. A Cseh Köztársaság Értékesítési Nyilvántartási Törvénye értelmében az eladónak átvételi elismervényt kell adnia a vevőnek. Ugyanakkor köteles a beérkezett bevételeket online regisztrálni az adóhivatalnál; műszaki hiba esetén legkésőbb 48 órán belül.

 1. AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐS FELBONTÁSA

5.1. A vásárló tudomásul veszi, hogy az egyedi, a kívánsága szerint módosított termékről szóló adásvételi szerződéstől nem lehet visszalépni, továbbá a gyorsan romlandó termékekről, valamint az olyan termékektől, melyek visszafordíthatatlanul más termékekkel keveredtek, a zárt csomagolású termékektől, melyeket a vásárló a csomagolásból kivett és higiéniai okokból nem lehet visszaküldeni, továbbá a már felbontott hang-, képfelvételeket és számítógépes játékokat tartalmazó szerződésektől.

5.2. Ha nem az 5.1-es pontban leírt vagy más esetről van szó, akkor a vásárlónak a termék átvételét követő tizenöt (15) napon belül jogában áll visszalépni az adásvételi szerződéstől, abban az esetben, ha a szerződésben több fajta vagy több részből álló termék szerepel, akkor az utolsó darab átvételétől számítva. A szerződéstől való visszalépést az eladóval az előző mondat szerinti határidőn belül tudatni kell. A vásárló a szerződéstől való visszalépést küldheti egyenesen a cég telephelyének címére vagy az eladó elektronikus címére info@e-gyermekcipok.hu.

5.3. Az üzleti feltételek 5.2-es pontja alapján történő szerződésbontás esetén a szerződés a kezdetektől törölve lesz. Az árut a szerződéstől való visszalépéstől számított tizenöt (15) napon belül vissza kell küldeni az eladónak. Ha a szerződéstől a vásárló lép vissza, akkor az áru visszaküldésével járó költségeket a vásárló téríti, abban az esetben is, ha a terméket a természeténél fogva hagyományos postai úton nem lehet visszaküldeni.

5.4. Az üzleti feltételek 5.2-es pontja alapján történő szerződésbontás esetén az eladó a szerződéstől való visszalépéstől számított tizenöt (15) napon belül visszafizeti a termékárát, mégpedig ugyanabban a formában, ahogy azt a vásárlótól fogadta. Az eladó továbbá jogosult arra, hogy a vásárlónak a visszafizetést más módon juttassa el, ha ezzel a vásárló egyetért és nem keletkeznek neki emiatt további kiadásai. Ha a szerződéstől a vásárló lép vissza, akkor az eladó nem köteles addig visszafizetni a termékárát, míg a terméket a vásárlótól nem kapta meg vagy amíg a vásárló nem tudja igazolni, hogy az árut az eladónak visszaküldte.

5.5. A terméken keletkezett kártérítési igényt az eladó egyoldalúan beszámíthatja a vásárló pénz visszaigénylésével szemben.

5.6. Azokban az esetekben, amikor a vásárlónak jogában áll visszalépni a szerződéstől, az eladónak is bármikor jogában áll szerződést bontani addig, amíg a vásárló nem veszi át a terméket. Ilyen esetben az eladó haladéktalanul visszafizeti a vételárat a vásárlónak, méghozzá banki átutalással a vásárló által megadott számlára.

5.7. Ha a vásárló a termékkel együtt ajándékot is kap, akkor az eladó és a vásárló között ajándékozási szerződés jön létre és az adásvételi szerződésben a szerződés felbontására vonatkozó részbe bele van foglalva, hogy abban az esetben, ha az adásvételi szerződéstől a vásárló visszalép, akkor az ajándékozási szerződés érvényben marad és az ilyen ajándékot a vásárló a megrendelt termékkel együtt köteles az eladó visszaadni.

 1. A TERMÉK SZÁLLÍTÁSA ÉS KÉZBESÍTÉSE

6.1. Ha a szállítás módja a vásárló külön kérésére másképp valósul meg, mint az a szerződésben van, akkor a szállítással kapcsolatos kockázatot és az esetleges további költségeket a vásárló viseli.

6.2. Ha az eladónak az adásvételi szerződés értelmében a terméket a vásárló által a rendelésben feltüntetett helyre kell kézbesíteni, akkor a vásárló a kézbesítéskor köteles átvenni a terméket.

6.3. Ha a vásárló miatt a terméket ismételten vagy más módon kell kézbesíteni, mint ahogy az a szerződésben áll, akkor a vásárló kötelesen az ismételt kézbesítéssel, vagy a más módú kézbesítéssel járó költségeket megtéríteni.

6.4. A vásárló a csomag átvétele után a futártól köteles ellenőrizni a csomagolás sértetlenségét, és bárminemű sérülés esetén azt haladéktalanul közölni a szállítóval. Abban az esetben, ha a sérült csomagolás jogtalan felbontást mutat, akkor a vásárló nem köteles átvenni a csomagot.

6.5. A szerződő felek további jogait és kötelességeit a termék szállítását illetően különleges szállítási követelmények határozhatják meg, ha az eladó által kiadásra kerültek az ilyen követelmények.

 1. JOGOK HIBÁS TELJESÍTÉS ESETÉN

7.1. A szerződéses felek jogait és köteleségeit hibás teljesítés esetén az általánosan kötelező érvényű, a fogyasztóvédelemről szóló jogszabályok szabályozzák.

7.2. Az eladó felel azért, hogy a vásárló által átvett áru hibátlan. Az eladó különösen felel azért, hogy amikor a vásárló az árut átvette, az:

7.2.1. azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amiben a felek megállapodtak, ha nincs megállapodás, akkor a tulajdonságai megfelelnek az eladó vagy a gyártó által leírtaknak, vagy amelyeket a vásárló a termék természeténél fogva elvárt a termékről szóló reklám alapján,

7.2.2. megfelelt arra a célra, amit az eladó meghatározott vagy amire az ehhez hasonló áruk használva vannak,

7.2.3. annak minősége megfelel a szerződéses mintának vagy vázlatnak, ha a minőséget a szerződéses minta vagy vázlat szerint határozták meg,

7.2.4. annak mennyisége, mérete és súlya megfelelő volt és

7.2.5. az megfelelt a jogszabályok követelményeinek.

7.3. Az üzleti feltételek 7.2-es pontjában feltüntetett feltételek nem vonatkoznak azokra a termékekre, melyeknek az ára hiba miatt alacsonyabb, a rendes használattól elhasználódott termékekre, a használat árura, melynek hibája a használattól vagy elhasználódástól keletkezett, amivel a termék az átvételkor vagy a termék tulajdonságaiból kifolyólag rendelkezik.

7.4. Ha a hiba az átvételt követő hat hónapon belül jelentkezik, akkor az úgy számítódik, mintha már átvételkor hibás lett volna. A vásárló élhet a jogával a hibás teljesítés miatt, ha a fogyasztói cikk az átvételtől számított huszonnégy hónapon belül meghibásodik.

7.5. A hibás teljesítés jogával a vásárló az eladó üzleti címén élhet, ha a reklamáció a termék természetére nézve ez lehetséges, esetleg a vállalkozás székhelyén.

7.6. A felek további jogai és kötelességei az eladó felelősségét illetően a hibákért az eladó reklamációs rendje szabályozhatja.

 1. A SZERZŐDŐ FELEK TOVÁBBI JOGAI ÉS KÖTELESSÉGEI

8.1. A vásárló a termék tulajdonjogát a termék teljes vételárának kifizetésével nyeri el.

8.2. Az eladó nincs semmiféle viselkedési kódexszel kötelezve a vásárlóval szemben a Cseh Köztársaság Polgári Törvénykönyvének 1826.§-nak 1. bek. e) betűje alapján.

8.3. A fogyasztói panaszok intézését az eladó az info@e-gyermekcipok.hu elektronikus címen intézi. Az eladó a panasz intézését a vásárló elektronikus címére küldi vissza.

8.4. Az adásvételi szerződésből adódó fogyasztói jogviták peren kívüli rendezésére az érintett üzleti felügyelet szolgál. Az eladó és a vásárló közti adásvételi szerződésből eredő jogviták rendezésére online a http://ec.europa.eu/consumers/odr honlapon van lehetőség.

8.5. Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország az Európai Parlament és Tanács (EU) 2013. május 21-iki 524/2013-as rendelet alapján a kapcsolattartó pont a fogyasztói jogviták online rendezésére és a 2006/2004-es módosított rendelet (ES) és a 2009/22/ES irányelv alapján (fogyasztói vitarendezés online szabályozása).

8.6. Az eladónak jogában áll a terméket a vállalkozói engedély alapján eladni. A vállalkozás ellenőrzését a hatáskörén belül az illetékes kereskedelmi hivatal végzi. A személyes adatok védelmét a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság végzi.

 1. A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

9.1. A vásárló személyes adatainak védelme, aki természetes személy, a személyes adatok védelméről szóló jogszabályok és későbbi előírások szabályozzák.

9.2. A vásárló beleegyezik a következő személyes adatok feldolgozásával: vezeték- és keresztnév, a lakhely címe, statisztikai számjegy, adószám, az elektronikus postacím, telefonszám (tovább együtt mint „személyes adatok”).

9.3. A vásárló beleegyezik a személyes adatai feldolgozásába az eladó által, mégpedig az adásvételi szerződésből adódó jogok és kötelességek teljesítése érdekében és a fogyasztói számla vezetéséhez. Ha a vásárló nem választ más lehetőséget, akkor beleegyezik a személyes adatok feldolgozásába az eladó által a tájékoztatók és üzleti ajánlatok küldésébe is a vásárló számára. A beleegyezés e pont teljes terjedelmében nem feltétel, ami megakadályozná az adásvételi szerződés megkötését.

9.4. A vásárló tudomásul veszi, hogy a személyes adatait (a regisztrációkor, a felhasználói számlájában, a webshopból történő rendeléskor) helyesen és valósan megadni, és a személyes adatainak változásáról köteles haladéktalanul tájékoztatni az eladót.

9.5. A vásárló személyes adatainak feldolgozásával az eladó megbízhat egy harmadik személyt, aki nem a feldolgozó. A vásárló külön engedélye nélkül a személyes adatai a kézbesítőn kívül más harmadik személynek nem lesznek kiadva.

9.6. A személyes adatok meghatározatlan ideig lesznek feldolgozva. A személyes adatok elektronikusan, automatikus módszerrel lesznek feldolgozva vagy nyomtatott formában nem automatizált módszerrel.

9.7. A vásárló igazolja, hogy a megadott személyes adatok pontosak és fel volt világosítva arról, hogy az adatait önkéntesen adta meg.

9.8. Ha a vásárló feltételezi, hogy az eladó vagy a feldolgozó a személyes adatait a magánélet védelmével ellentétesen vagy törvénytelenül dolgozzák fel, főleg, ha a személyes adatok pontatlanok az adott cél feldolgozásához, akkor a vásárló a következőket teheti:

9.8.1. az eladótól vagy a feldolgozótól magyarázatot kérhet,

9.8.2. követelheti, hogy az eladó vagy a feldolgozó szüntessék meg a kialakult helyzetet.

9.9. Ha a vásárló tájékoztatást kér a feldolgozott személyes adatairól, akkor az eladó ezt a tájékoztatást köteles megadni. Az eladó az információ kiadásával járó elkerülhetetlen költségeket kiszámlázhatja.

 1. ÜZLETI AJÁNLATOK KÜLDÉSE ÉS SÜTI HAZSNÁLAT

10.1. A vásárló beleegyezik, hogy az eladó termékeiről, szolgáltatásairól vagy cégéről szóló tájékoztatást kapjon az elektronikus címére, továbbá beelegyezik, hogy az elektronikus címére üzleti ajánlatokat kapjon.

10.2. A vásárló beleegyezik, hogy a számítógépébe sütik mentődjenek. Ha a vásárlás a webshopon keresztül kivitelezhető és az eladó szerződésből származó kötelezettségei teljesíthetők anélkül, hogy a sütik a számítógépbe mentődjenek, a vásárló az előző mondat alapján a beleegyezését bármikor visszavonhatja.

 1. KÉZBESÍTÉS

11.1. A vásárlónak az elektronikus címére lehet kézbesíteni.

 1. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

12.1. Ha az adásvételi szerződésen alapú kapcsolat nemzetközi (külföldi) elemet tartalmaz, abban az esetben a felek megegyeznek, hogy kapcsolatot a cseh törvények szabályozzák.

12.2. Az üzleti feltételek 12.1-es pontja szerinti jog megválasztásával a fogyasztó nem veszíti el a védelmet, amit a jogszabályok biztosítanak, azoktól szerződésileg nem lehet eltérni, amely egyébként a szerződéses kötelezettségekre alkalmazandó jogról (ES) szóló, 2008. június 17-i 593/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése szerinti választási lehetőség hiányában alkalmazandó lenne.

12.3. Ha az üzleti feltételek valamelyik része érvénytelen vagy hatályon kívüli, vagy azzá válik, akkor az érvénytelen rendelkezések helyett azok a rendelkezések lépnek érvénybe, melyek az érvénytelen rendelkezéshez értelemben a legközelebb állnak. Egy rendelkezés érvénytelensége vagy hatályon kívül helyezése nem értinti a többi rendelkezés érvényességét.

12.4. Az adásvételi szerződés, beleértve az üzleti feltételeket is az eladó elektronikus formában archiválja és nem elérhető.

12.5. Az üzleti feltételek mellékletét képezi az adásvételi szerződéstől való visszalépésre szolgáló formanyomtatvány.

12.6. Az eladó elérhetőségei: e-gyermekcipok.hu / csomagkuldo, Teve utca 60., 1139 Budapest, telefon: +3616900459, info@e-gyermekcipok.hu

 

Kelt Napajedlében, 2017. február 25-én

 

FORMANYOMTATVÁNY AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSTŐL VALÓ VISSZALÉPÉSRE

Vezeték- és keresztnév:
Cím:
Telefon:
E-mail:

e-gyermekcipok.hu / Packeta Hungary Kft.
Ezred utca 2. B2/11 épület
Budapest 1044

telefon: +3616900459, info@e-gyermekcipok.hu


Hely, dátum


Értesítés az adásvételi szerződéstől való visszalépésről

Tisztelt,

........... napon az Önök webshopjával, a www.e-gyermekcipok.hu adásvételi szerződést kötöttem, melynek tárgyát a .......... márkájú termék képezi. Ezt a terméket ................. (dátum) átvettem.

Tekintettel arra, hogy a szerződés távúton, interneten (telefonon) volt megkötve, úgy döntöttem, hogy élek jogommal és ezennel értesítem, hogy a fent említett adásvételi szerződéstől visszalépek.

A terméket egy külön küldeményben küldöm vissza és ezúton kérem, hogy a termékárát, ami ......... forint, a szerződéstől való visszalépés átvételétől számított legkésőbb 15 naptári napon belül utalják át a bankszámlámra, melynek száma .......................Üdvözlettel

..............................................

(saját kezű aláírás)

Csatolmányok:
A vásárlási nyugta másolata

A szemelyes adatok feldolgozasa

img

Fizetési módok

img
platba
Készpénz
vagy utánvétel
platba
Készpénzel
üzletünkben
platba
Banki átutalással

Szeretne rendszeresen email-t kapni az újdonságokról? Adja meg az Ön e-mail cimét.

cookie

Cookie-kat (Sütiket) használunk

A weboldalon azért használunk sütiket (továbbiakban: „cookie” vagy „süti”) , hogy a látogatók számára biztosítsuk a weboldal funkcionalitását, egyszerűsítsük a böngészést, a felhasználói élményt pedig növeljük az egyes felhasználói beállítások és látogatási előzmények rögzítésével. Az érintett hozzájárulása esetén statisztikai célú sütiket használunk annak érdekében, hogy figyelhessük a látogatók számát és a leggyakrabban megtekintett tartalmakat. Az érintett hozzájárulása esetén a weboldal egyéb, hirdetési célú sütiket is elhelyez az érintett böngészőjében annak érdekében, hogy az érintett célzott hirdetéseket kapjon.

Beállításaikat a „Cookie-beállítások” linken keresztül módosíthatja, és a weboldal láblécében bármikor módosíthatja. Részletesebb információkat az Adatvédelmi és a cookie-k használata -szabályzatunkban talál.

Elfogadja a sütik használatát?

Igen, egyetértek Beállítások
close

Cookie-kat (Sütiket) használunk

A weboldalon azért használunk sütiket, hogy a látogatók számára biztosítsuk a weboldal funkcionalitását, egyszerűsítsük a böngészést, a felhasználói élményt pedig növeljük az egyes felhasználói beállítások és látogatási előzmények rögzítésével. Az érintett hozzájárulása esetén statisztikai célú sütiket használunk annak érdekében, hogy figyelhessük a látogatók számát és a leggyakrabban megtekintett tartalmakat. Az érintett hozzájárulása esetén a weboldal egyéb, hirdetési célú sütiket is elhelyez az érintett böngészőjében annak érdekében, hogy az érintett célzott hirdetéseket kapjon.

Beállításaikat a „Cookie-beállítások” linken keresztül módosíthatja, és a weboldal láblécében bármikor módosíthatja. Részletesebb információkat az Adatvédelmi és a cookie-k használata -szabályzatunkban talál.

Szükséges (műszaki) sütik

Ezekkel a sütikkel biztosítsuk a weboldal teljes funkcionalitását és felhasználóbaráttá tesszük az oldalt. Olyan alapvető funkciókat biztosítanak, mint az oldalon való navigálás vagy a böngésző felbontásának módosítása az eszköz méretének megfelelően. E fájlok nélkül a webhely nem fog megfelelően működni. Rövid távú (session cookie-kat) használunk – a böngésző bezárása után törlődnek a számítógépéről.

Funkcionális (munkamenet) sütik

Funkcionális sütik a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, ezért az alkalmazásuk szükséges és az érintett akaratától független. A weboldal böngészéséhez, a funkciók használatához szükségesek, többek között lehetővé teszik a látogató által adott oldalon, funkcióban vagy szolgáltatásban végzett műveletek megjegyzését. A "munkamenet sütik" alkalmazása nélkül a weboldal zökkenőmentes használata nem garantálható.

Statisztikai (teljesítmény) célű sütik

Az érintett anonim azonosítását teszi lehetővé. Biztosítja, hogy statisztikai célú, személyhez nem köthető adatok segítségével a weboldal működését folyamatosan javítsuk és jobb felhasználói élményt nyújtsunk a látogatók számára.

Reklám sütik

A reklámsütik a látogatók és viselkedésük nyomon követésére szolgálnak. A cél az, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg, amelyek relevánsak és vonzóak az egyéni felhasználók számára, és ezért értékesebbek a külső megjelenítők és hirdetők számára.

close

Sütik

Ez a weboldal sütiket használ, és a törvény szempontjából személyes adatnak minősül. Ezen személyes adatok kezelője AR-STAL, s.r.o., 2.května 1550, 76361 Napajedla, IČ: 25553470.

A kapcsolatfelvétel módjáról és a személyes adatok feldolgozásának módjáról (beleértve a sütiket is) az Adatvédelmi szabályzat dokumentumban talál további részletes információkat a weboldalunkon.

Általában a sütikről

A sütik kis szöveges fájlok, amelyeket a webhelyek számos célra felhasználhatnak, például tartalom és hirdetések személyre szabására, közösségimédia-funkciók biztosítására vagy forgalom elemzésére, amelyek közül néhányat arra használnak, hogy a webhely emlékezzen az Ön preferenciáira. Ezek a fájlok az Ön eszközén (pl. számítógépen, táblagépen vagy mobiltelefonon) tárolódnak. Minden webhely csak akkor küldheti el saját cookie-jait az Ön böngészőjének, ha a böngésző beállításai ezt lehetővé teszik.

A törvény előírja, hogy az Ön hozzájárulása nélkül sütiket tárolhatunk az Ön készülékén, ha azok az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek (lásd a Szükséges sütik című részt), az úgynevezett jogos érdek alapján. Minden más típusú sütihez szükségünk van az Ön hozzájárulására, amelynek teljes szövege itt található, és amelyet bármikor visszavonhat ezen az űrlapon.

A cookie-k (sütik) típusai

A sütik a felhasználásuk céljának megfelelően a következők szerint vannak felosztva:

Szükséges (műszaki) sütik

Ezekkel a sütikkel biztosítsuk a weboldal teljes funkcionalitását és felhasználóbaráttá tesszük az oldalt. Olyan alapvető funkciókat biztosítanak, mint az oldalon való navigálás vagy a böngésző felbontásának módosítása az eszköz méretének megfelelően. E fájlok nélkül a webhely nem fog megfelelően működni. Rövid távú (session cookie-kat) használunk – a böngésző bezárása után törlődnek a számítógépéről.

Ezek a sütik blokkolhatók (letilthatók), de előfordulhat, hogy az oldal egyes részei nem jelennek meg megfelelően vagy egyes részei nem is működnek. A leggyakrabban használt böngészőkre vonatkozó utasításokat itt találja:

Funkcionális (munkamenet) sütik

Funkcionális sütik a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, ezért az alkalmazásuk szükséges és az érintett akaratától független. A weboldal böngészéséhez, a funkciók használatához szükségesek, többek között lehetővé teszik a látogató által adott oldalon, funkcióban vagy szolgáltatásban végzett műveletek megjegyzését. A "munkamenet sütik" alkalmazása nélkül a weboldal zökkenőmentes használata nem garantálható.

Statisztikai (teljesítmény) célű sütik

Az érintett anonim azonosítását teszi lehetővé. Biztosítja, hogy statisztikai célú, személyhez nem köthető adatok segítségével a weboldal működését folyamatosan javítsuk és jobb felhasználói élményt nyújtsunk a látogatók számára.

Reklám sütik

A reklámsütik a látogatók és viselkedésük nyomon követésére szolgálnak. A cél az, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg, amelyek relevánsak és vonzóak az egyéni felhasználók számára, és ezért értékesebbek a külső megjelenítők és hirdetők számára.

Seznam A cookie-k listája

Weboldalunkon saját és harmadik féltől származó sütiket egyaránt használunk, amelyek saját feldolgozási elveit itt soroljuk fel:

Ezt a Kezelési tájékoztatót Petráš Rezek ügyvédi iroda dolgozta ki

close

MEGEGYEZÉS A SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSÁHOZ

Adminisztrátor azonosító: AR-STAL, s.r.o., 2.května 1550, 76361 Napajedla, IČ: 25553470.

A személyes adatok kezelése tekintetében az egyének védelméről szóló 2016/679-es európai parlamenti és tanácsi rendelet (továbbiakban: „Rendelet”) rendelkezéseivel összhangban hozzájárulok ahhoz, hogy a fenti társaság (továbbiakban: „Adminisztrátor”) ) személyes adatokat (továbbiakban: személyes adat) kezel, nevezetesen:

 • Cookie-k (sütik)

abból a célból:

 • statisztikai(1) (pl. weboldalunk látogatásának időpontja, a weboldal leggyakrabban használt része stb.)
 • Preferenciális - kedvezményes (pl. böngésző azonosítás, nyelvi beállítások stb.)
 • marketing és reklám (pl. hirdetések személyre szabása, keresési statisztikák) stb.)
 • egyéb (egyéb, nem minősített műszaki célokra)

Hozzájárulás mindenki számára beállítható (Igen gomb, egyetértek) vagy csak bizonyos célokra (a megfelelő rész bejelölésével), illetve lehetőség van minden visszautasításra (Nem értek egyet gomb).

Profilalkotásra akkor kerülhet sor, ha Ön elfogadja a marketing- és funkcionális sütiket.

A jelen hozzájárulás szerinti adatkezelés céljára történő adatszolgáltatás önkéntes.

Elismerem, hogy jogom van:

 • kérni hozzáférést személyes adataimhoz,
 • kérni személyes adataim helyesbítését vagy törlését,
 • adatkezelési korlátozást kérhetek,
 • kifogást emelhet az adatkezelés ellen,
 • a személyes adatok átruházhatósága miatt,
 • panaszt tehetek a személyes adatok kezelése ellen a Közös Adatkezelő Hivatalnál.

Tájékoztatást kaptam arról, hogy a rendelettel összhangban bármikor jogom van visszavonni a hozzájárulásomat.

Minden információ, beleértve a jogok gyakorlásának lehetőségét, a hozzájárulás visszavonásának módját és az egyes sütik tárolásának idejét, megtalálható az Adatvédelmi és a cookie-k használata -szabályzatunkban talál.

(1) A statisztikai sütik feldolgozása jogos érdekünk. Ha itt bejelöli a megfelelő szakaszt, tiltakozhat a feldolgozás ellen, és leállíthatja a feldolgozását.