A láb növekedése

Egy kisgyerek lába hihetetlen sebességgel nő – évente akár 18 mm-t is! A lábak nem nőnek egyszerre, hanem mindegyik külön, nem nőnek folyamatosan, hanem ugrásszerűen – így megtörténhet, hogy a gyermek úgymond „átugrik” egy méretet. Ezen oknál fogva szükséges a gyermek lábát kéthavonta ellenőrizni – mivel, ha előfordul, hogy a gyerek épp kinőtte a cipőt és mi nem kontrolláljuk, a lábon nem megfelelő méretű cipőt hagyunk – a gyerek álltalában nem panaszkodik.

A gyermekeknek álltalában magas a fájdalomküszöbük, így a „kicsit nyomó” cipővel nem foglalkoznak. A probléma azonban az, hogy a gyermekek lába porcos – és ezek nagyon könnyen „formálódnak” – ha kis cipőt hagyunk a lábukon, az ujjak nagyon gyorsan deformálódnak, ami sajnos visszafordíthatatlan.

Milyen méretű cipőt rendeljünk?

VA cipők számozásának különbségei miatt az egyes gyártóknál az összes cipőt speciális mérővel mérjük. A megfelelő méretű cipőt így nem probléma kiválasztani – csak mérje meg a baba lábát és adja hozzá a plusz méretet ( kb. 12 mm – 6 mm a láb növekedésére, 6 mm az elrugaszkodásra ).
Ha ennek ellenére sem megfelelő a cipő, amit kapott, megbeszélés után ingyen kicseréljük Önnek (A postaköltséget mi fizetjük)
A sértetlen és nem használt cipőt 14 napon belül kicseréljük.

Hogyan mérjem le gyermekem lábát internetes vásárlás esetén?

A láb mérése rendkívül egyszerű. Készítsen elő métert (vonalzót…) és papírt. Állítsa gyermekét a papírra és rajzolja körbe a lábait. Most mérje le mindkét lábát egyenként. A különböző méretben nincs semmi különös.
KA gyermek lábához tényleges méretéhez szükséges hozzászámolni 12 millimétert (6 mm a láb növekedésére, 6 mm az elrugaszkodásra).
Boltunkban egy speciális mérőt vásárolhat, amelyet mind üzletünkben, mind e-shopunkban használunk. Ennek az előnye az, hogy ezzel nem csak a láb méretét, de a cipő belső méretét is mérheti, így betekintést nyerhet arról, hogy a gyermeke cipője még mindig jó vagy ki nőtte e. A mérő használata nagyon egyszerű – ugyanis már a rászámolással számol (12 mm), úgyhogy semmit sem kel Önnek hozzászámolnia – megméri lábat, majd a cipő belsejét, és ha a mért hossz megegyezik, akkor a cipőben 12 mm a ráhagyás, ami ideális. Ha a cipő belsejében kevesebb millimétert mérünk, mint a gyerek lábának hossza, akkor többször átmérjük, ellenőrizzük – ha a cipőben 5 – 6 mm a ráhagyás, itt az idő egy mérettel nagyobb cipő vásárlásra.

Tudjon meg többet az egészséges lábbelikről ITT

Mérő

img

Fizetési módok

img
platba
Készpénz
vagy utánvétel
platba
Készpénzel
üzletünkben
platba
Banki átutalással

Szeretne rendszeresen email-t kapni az újdonságokról? Adja meg az Ön e-mail cimét.